13Юни
5 Причини да си носим храна от вкъщи в офиса
снимка: sxc.hu
гласове: Гласувай 3 3
прочитания:1652

5 Причини да си носим храна от вкъщи в офиса

автор: Асен Георгиев

Всички искаме да живеем здравословно и целесъобразно. Да не се чувстваме изморени, да имаме енергия и да се радваме на всеки ден от живота си.

Ежедневието на повечето от нас обаче е свързано с учене, работа, пътуване, срещи и други ангажименти, които не винаги можем да подчиним на хранителния си режим. Това е и най-честата причина да кривнем и да започнем да се храним "от време на време", при това с некачествена храна и по много. Един от най-добрите начини да се справите с този проблем е да започнете да си носите храна от вкъщи в офиса. Ето какви ще са ползите от това за вас.

1. Знаете какво ядете.

Относително, разбира се. Проблемът с храната днес е, че освен ако не живеете на село и не отглеждате всичките хранителни продукти, които използвате в кухнята си, няма как да сте сигурни в тяхното качество и произход. Когато 2/3 от храненията ви пък се случват в ресторанти, столове или заведения за бързо хранене, шансът да сте наясно с това каква храна поглъщате, какви са хранителните ѝ стойности и колко е качествена, намалява драстично.

Когато пазарувате сами продуктите и след това приготвяте ястията вкъщи, по-лесно можете да следите какво точно попада в дневното ви меню и в крайна сметка се по-добре информирани относно храната, която ядете.

2. Знаете колко ядете.

„Ям едва два пъти дневно, но не мога да спра да качвам килограми”. Това е често срещано изречение, което можете да чуете откъде ли не. Въпросът е, че когато се храните в заведение, няма как да сте сигурни колко храна поглъщате. Освен това режимът на хранене извън дома предполага едно до максимум две посещения на заведение дневно. Това подтиква хората да си поръчат по няколко ястия. Често в резултат на това например само на обяд може да поемете необходимите ви за ¾ от деня калории. Проблемът е, че те нито са от най-подходящите източници, нито са равномерно разпределени, както би трябвало и при всички положения ще натоварят храносмилателната ви система, ще се почувствате недоспали, изморени и ще изпитате сериозно желание за следобедна дрямка, която обикновено няма как да получите в офиса.

3. Остава ви повече време за по-важните неща.

Когато не ви се налага да мислите по два пъти на ден къде, с кого и какво да ядете, ще ви остава повече време за по-важните неща, които трябва или обичате да вършите. Вместо да губите час и половина на обяд, търсейки подходящ ресторант, можете да изядете храната, която си носите в офиса, и след това да се обадите за кафе на приятел, който не сте виждали отдавна. Така ще оползотворите по-пълноценно обедната си почивка.

4. Създавате си добър режим на хранене.

Създаването на добри навици е в основата на здравословното хранене. Когато си носите храна, вие можете да я разделите на по-малки порции и да я поемата на сравнително равни интервали през целия ден. Така няма да изпадате в неконтролируем глад, ще имате повече енергия през целия ден и най-вече ще избегнете усещането за подутост и сънливост след типичното обедно натъпкване.

5. Пестите пари.

Приготвянето на храната вкъщи е в пъти по-евтино от нейното купуване в ресторанти. В зависимост от предпочитанията ви за храна, както и количеството, което имате нужда да приемате, може спокойно да спестявате по 50-100 лв. на месец.

Тази тема беше харесана от най-много участници в гласуването, което провеждаме на нашата фенстраница във Facebook. Можете да се включите и вие. А също така и да предлагате теми, които ние да напишем.

Категория: Здрав
коментари:0
Само регистрирани потребители имат възможност да пишат коментари!
Ако вече имате регистрация моля влезте в профила си от тук или се регистрирайте.
еКак-авто
Как да различаваме автомобилните купета?
Как да различаваме автомобилните купета?
Видовете автомобилни купета се...
еКак-техно
Как да изберем батерия за лаптоп?
Как да изберем батерия за лаптоп?
Знаем ли какво е важно, когато купуваме нова батерия за лаптоп?
еКак-бизнес
Как да се прехвърля от чуждестранен университет в български?
Как да се прехвърля от чуждестранен университет в български?
5 конкретни стъпки, които трябва да имате предвид.