26Ян
Как да приемаме витамин Б12, Б6 и фолиева киселина
гласове: Гласувай 3 3
прочитания:7254

Как да приемаме витамин Б12, Б6 и фолиева киселина

автор: Svetlomir

Витамините Б12, Б6 и фолиевата киселина помагат за трансформацията на хомоцистина в метионин – основна функция при образуването на нови протеини. Ако хомоцистина не се преобразува в метионин това може да доведе до запушване на артерии, образуване на плака и тромби, което с времето може да доведе до атеросклероза и накрая да ви убие. Фолиевата киселина също така може да намали риска от рак.

Инструкции

1. Консултирайте се с вашия лекар преди да използвате хранителни добавки. Той трябва да е наясно с всички особености на вашата диета. Тъй като Б12, Б6 и фолиевата киселина могат да влязат в реакция с някой медикаменти.

2. Купувайте мултивитамини с препоръчителната доза от Б12, Б6 и фолиева киселина. На пазара могат да се намерят продукти точно с тази комбинация.

3. Препоръчителната дневна доза за фолиевата киселина е 400 микрограма, като приемът не трябва да надвишава 1 грам дневно. Ако често приемате алкохол се старайте да си набавяте около 600 микрограма дневно. Храни, богати на киселината, са плодовете и зеленчуците, пълнозърнестите храни, бобовите култури и др.

4. Приемайте 1.3 до 1.7 милиграма витамин Б6 дневно. Жени между 19 и 50 трябва да приемат по 1.3 мг., след 50 годишна възраст приемът трябва да се повиши на 1.5 мг. Мъжете между 19 и 50 години трябва да приемат по 1.3 мг. на ден и по 1.7 мг. след 50 годишна възраст. Освен като добавка Б6 може да се набави от бобовите растения, риба, птиче месо, папая, портокали, пъпеш и др.

5. Витамин Б12 трябва да се приема по 2.4 микрограма на ден. Той може да се намери в храни като риба, яйца, млечни продукти и др.

Категория: Здрав
коментари:0
Само регистрирани потребители имат възможност да пишат коментари!
Ако вече имате регистрация моля влезте в профила си от тук или се регистрирайте.
еКак-авто
Как да различаваме автомобилните купета?
Как да различаваме автомобилните купета?
Видовете автомобилни купета се...
еКак-техно
Как да изберем батерия за лаптоп?
Как да изберем батерия за лаптоп?
Знаем ли какво е важно, когато купуваме нова батерия за лаптоп?
еКак-бизнес
Как да се прехвърля от чуждестранен университет в български?
Как да се прехвърля от чуждестранен университет в български?
5 конкретни стъпки, които трябва да имате предвид.